15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

WEB https://hakkari15temmuzsehitlerial.meb.k12.tr
Adres : MERZAN MAH. 409 SK. OKUL SAĞLIK MESLEK LİSESİ BLOK NO 1 İÇ KAPI NO 4 MERKEZ / HAKKARİ
VİZYON : Okulumuzun belirlemiş olduğu eğitim vizyonumuz: Hukuki, pedagojik, rasyonel ve adil bir altyapı oluşturarak değişimi yakalayabilen; buna bağlı olarak farklılık yaratan; öğrencilerine yaşanılan zamanın gereksinimlerine karşılık düşecek beceriler kazandıran bir kurum olmak. Aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen ve insanlığın gelişimi için bunun önemini fark edebilen nesiller yetiştirmek. Bireysel gelişimin sürekliliğini ve artarak devam etmesinin gerekliliğini esas alırken toplumsal düşünebilmeyi teşvik etmek. Öğrencilerine rehberlik yapan, kısıtlı yaşam tecrübeleriyle fark edemeyebilecekleri ayrıntıları onlara hatırlatan, fakat kendi kararlarını almaları ve bu kararların sorumluluğunu üstlenmelerini cesaretlendiren eğitim anlayışını benimsemek. Bir akademik mükemmellik merkezi olarak anılmak. Mezunlarını, kendi değerlerini ortaya çıkarabilecekleri saygın üniversitelere yerleştirmek.
MİSYON : Vizyonumuzu hayata geçirirken ana odak noktalarımız olan misyonumuz: En modern ve güncel eğitim yaklaşımlarından şekillenen bir eğitim ve öğretim ortamı sunmak. Değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık bireyler yetiştirmek. Akademik ve sosyal anlamda başarılı ve etkili öğrenciler yetiştirmek. Türkiye’nin nitelikli insan kaynağına katkıda bulunmak. Ortak amaç duygusu oluşturarak öğrenci, veli ve öğretmeni aynı paydada buluşturan bir sistem kurgulamak. Eğitim kadrosuna değer veren ve sürekli geliştiren bir yapı olmak. Yabancı dil eğitimi konusunda öncü bir okul olmak.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tam Zamanlı